top of page

CURLSYS® Q&A

Vragen over krullen knippen en de krullenkapper

Moet er veel van mijn haar af? Knippen jullie in nat of droog haar? Wat is een masterclass salon?

Lees hieronder de meest gestelde vragen over Curlsys®!

 

Wie heeft de Curlsys® kniptechniek ontwikkeld?     

De firma McLean Systems, van Waltraud & Brian McLean, heeft deze speciale knip- en finishingtechniek ontwikkeld.

 

Wat is het verschil tussen een ‘Masterclass Registerred Salon’ en ‘Diplome Holder with Stars’ ?

Curlsys® Masterclass Salons zijn salons met stylisten, die één keer per jaar de 2-daagse Masterclass Seminar bijwonen om 'up-to-date' te blijven met de nieuwste Curlsys®-technieken. Curlsys® Masterclass Diplome houders zijn salonbezitters en stylisten die een of meer 5-daagse intensieve Curlsys® Diplome seminars hebben bijgewoond. Het maximaal aantal te behalen sterren met deze Diplome seminars is zeven. Op dit moment is Martha de eerste met zes sterren in heel Nederland.

Wat betekent de extra award Mastercircle Member? 

Brian McLean heeft een Master Award-programma voor een groep internationale top Curlsys® Masters. Op dit moment zijn er in Nederland meer dan achthonderd haarstylisten die het Curlsys-knipconcept geleerd hebben. De volgende stap voor de saloneigenaren is om een Masterclass Salon te worden. Daarvoor moet de saloneigenaar aan een aantal seminars hebben deelgenomen. Alleen de allerbeste mogen zich, na enkele jaren verschillende vijfdaagse seminars (voor sterren) te hebben gevolgd, een Curlsys Master Circle Member noemen. Op dit moment zijn er veertien Masters Circle Members in Nederland, waaronder Martha. Martha heeft zes van de zeven Diplome seminar sterren en is sinds november 2019 toegelaten als Mastercircle member.

Hoe lang knippen jullie al Curlsys®?

Wij knippen al dagelijks Curlsys® sinds 2013. Om up to date te blijven volgen wij ieder jaar de 2-daagse Masterclass Seminar en Diplome holder Seminar.

Wanneer is Curlsys® iets voor mij?

Curlsys® is voor alle haartypes geschikt! Van stijl, tot lichte slag en krullen/kroes. 

 

Waarom is dit de perfecte manier om mijn haar te knippen?

Het knipsysteem draait om het knippen van de natuurlijke bundels & beweging in het haar, het optimaliseren van deze beweging en het volume. Dit, in tegenstelling tot de “normale” kniptechnieken. Je kan Curlsys®, naast kniptechniek, zien als een finishingtechniek. We knippen vaak eerst het gewenste model en vervolgens maken we je look compleet door de Curlsys® techniek op het model toe te passen.

 

Wat is er allemaal mogelijk?

Wat niet. Meer of minder volume, verschillende soorten krul, (gerichte) beweging en/of slag. Alles om jouw coupe aan je wensen te laten voldoen.

 

Moet er veel van mijn haar af?

Meestal moet er ongeveer een centimeter van je haar af. Dit kan echter wel per persoon verschillen, omdat we enigszins dikte aan de punten nodig hebben om de techniek toe te passen.

 

Knippen jullie in nat of droog haar?

Curlsys® wordt altijd geknipt in nat haar. Waarom? Omdat het eindresultaat valt of staat met het knippen in nette en zuivere bundels, wat alleen mogelijk is met nat haar. Wij brengen, voordat we beginnen, een masker aan wat intrekt tijdens de Curlsys® behandeling. Zo krijgt je haar ook nog eens een extra boost!

Moet ik mijn haar op een speciale manier drogen?

Voor het beste resultaat met krullen laat je het haar drogen aan de lucht of gebruik je een föhn met diffuser. Tips voor het beste resultaat krijg je mee na de behandeling in de salon.

Kan ik mijn haar ook stijl dragen?

Ja, dat kan. Vermeld deze wens wel duidelijk bij het gesprek voorafgaand aan de behandeling. 

 

Werkt Curlsys® met de CG-methode?

Ja, zeker.

 

Hoe lang duurt de behandeling?

Dit kan per persoon verschillen, maar meestal tussen de 60 en 90 minuten.

 

Hoe lang doe ik ermee?

Ook dit is per persoon afhankelijk. De meeste van onze klanten met lang haar komen om het half jaar, omdat hun haar veel langer goed blijft zitten. Klanten met kort haar komen om de +/- drie maanden. 

Wat kost een Curlsys® behandeling?

Zie de actuele prijzen hier.

Heb je nog meer vragen? Laat het ons weten. 

bottom of page